8 Tips om je haar te verzorgen in de winter

Van een échte winter kun je dit jaar bijna niet spreken, maar toch kan ook nu je haar wel wat extra liefde gebruiken. Eerder deelden we al tips over hoe je je haar kunt verzorgen in de zomer, maar nu delen we toch ook nog de tips om je haar te verzorgen in de winter.

Gebruik minder hitte/warmte op je haar

Helemaal tof hoor, je haar krullen of met een stijltang of föhn aan de slag gaan, maar in de winter misschien niet het beste voor je haar. Met nat haar naar buiten gaan is ook niet ideaal dus we adviseren graag je haar te föhnen maar dan wel op de koude stand.

Sla heet water even over

Het is wel aantrekkelijk nu, lekker heet douchen. Mag ook gewoon, maar wanneer je je haar wast kun je dit het beste doen met lauwwarm water doen. Koud water is uiteraard nóg beter, maar of je daar zin in hebt…

Gebruik de juiste kam of borstel

Probeer plastic borstels en kammen zoveel mogelijk te vermijden. Dit is echt veel te hard voor je haar. In de salon verkopen wij de Olivia Garden Fingerbrush, deze borstel kun je altijd gebruiken zonder dat deze te hard is voor je haar.

Haarolie

In de koudere maanden kan je haar wel wat vocht gebruiken. Door haarolie aan te brengen op nat haar, sluit dit het vocht op in je haar. Breng het aan na het wassen en voordat je gaat kammen of borstelen. Kom je er niet uit welke haarolie geschikt is voor je haar? Loop even de salon binnen voor advies. We hebben prachtige oliën van Kérastase staan waarvan er sowieso een geschikt is voor jouw lokken.
Bonus tip: voeg eens wat van de olie toe aan je mousse of andere versteviging. Dan heb je én de versteviging én de verzorging én een prachtige glans.

Bezoek de kapper regelmatig

Door regelmatig bij ons binnen te stappen en je haar te laten knippen, houd je je haar gezond. Knip je haar elke zes tot acht weken, zo voorkom je droge en gespleten punten. Is dat je een beetje te gek qua kosten? Lees dan hier eens wat meer over het abonnement wat je bij ons kunt afsluiten.

Was je haar niet te vaak

Door je haar te wassen, was je natuurlijke oliën weg. Iets wat je, zeker in de koudere maanden, niet wilt. Door je haar niet meer dan 2 à 3 keer per week te wassen, bescherm je je lokken dus beter. Gebruik hiervoor een shampoo zonder schadelijke stoffen, die extra voedend is voor je haar.

Haarmaskers

Naast het kiezen voor een goede shampoo en conditioner, kun je ook investeren in een fijn masker voor je haar. Bij voorkeur eentje die je haar voorziet van de nodige voeding. Op deze manier geef jij je haar wat het nodig heeft en zal het, ook in de winter, mooi en verzorgd er uit zien.

Kom langs voor een behandeling

Plat of futloos haar weten wij wel raad mee! Maak een afspraak voor een Olaplex herstelbehandeling of een intensieve Kérastase Fusio-Dose behandeling. Deze verzorging blijft tenminste drie wasbeurten zitten en zorgt ervoor dat je haar weer in perfecte conditie is.