Vijf tips om je haar te verzorgen in de zomer

Het is zomer, eindelijk! Er leek bijna geen einde te komen aan het gure weer. Hoe fijn de zomer ook is, deze tijd van het jaar kan heftig zijn voor je haar. Gelukkig zijn wij er, wij geven je vandaag vijf tips om je haar te verzorgen in de zomer.
Vijf tips om je haar te verzorgen in de zomer

Leave-in conditioner

Voordat je een duik in de zee of het zwembad neemt, doe je er goed aan je haar te verzorgen met een leave-in conditioner. Dit product hydrateert je haar en op hetzelfde moment creëer je ook een barrière waardoor de kans minder groot is dat je haar beschadigd raakt.

In de salon adviseren wij graag de Kérastase Soleil Crème UV Sublime. Naast dat deze heerlijk naar jasmijn ruikt, is het een volledig verzorgende leave-in conditioner, mét UV filter.

Milde shampoo

Je bent echt de enige niet die op warme dagen meer behoefte heeft aan een keertje extra haren wassen. Vaak droogt shampoo je haar echter uit, dus het gebruik hier van wil je beperken. Zeker op momenten dat je haar het al zwaar heeft. Maar wanneer je een milde shampoo kiest welke de resten van het zee- en zwembad water wegpoetst, zit je gebakken!

In dezelfde lijn als de leave-in conditioner heeft Kérastase ook de Bain Aprés Soleil. Een verzorgende shampoo met hydraterend kokoswater en vitamine E.

Vijf tips om je haar te verzorgen in de zomer

Vermijd hitte

Het is buiten al warm genoeg en je haar zal vaak genoeg blootgesteld worden aan de zon. Vermijd dus het gebruik van hitte op je haar. Föhnen op de koude stand dus, lekker verfrissend! De stijl- of krultang kun je voorlopig beter even in de kast laten liggen.

Haarverzorging

De kans dat je haar droog aanvoelt in de zomer is erg groot. Verzorg je haar dan ook regelmatig met een hydraterend masker en een rijke leave-in conditioner. Als je in de zon gaat doe je er goed aan om je haar te beschermen door bijvoorbeeld een hoed te dragen. Op deze manier blijft je haar gehydrateerd.

Van Kérastase hebben wij een heel fijn masker wat speciaal voor de zomer is: Soleil Masque Après Soleil. Dit masker is een aftersun haarmasker en voedt het haar en laat het glanzen als nooit tevoren. Net als de shampoo is ook dit masker voorzien van kokoswater. De formule van dit masker hersteld de hydratatie van het haar.

Zorg goed voor jezelf

De laatste tip lijkt misschien voor de hand liggend, maar: zorg goed voor jezelf. Drink elke dag voldoende water om je lichaam gehydrateerd te houden. Door voldoende te drinken houd je ook je haar in topconditie.

Kun je hulp gebruiken bij je verzorgingsroutine in de zomer? In de salon voorzien we je graag van passend advies en bijbehorende producten. Je kunt hier terecht om een afspraak te maken. In de tussentijd kun je ons ook op Instagram volgen voor tips en meer.