Dit kun je doen als je een gevoelige hoofdhuid hebt.

Onze klanten zweren er bij en het is al tijden het best verkochte product in de salon: de Kérastase Spécifique Bain Dermo Calm. Deze shampoo voor de gevoelige hoofdhuid en droog haar, richt zich op de oorzaken die de irritatie veroorzaken. De hoofdhuid wordt gezuiverd door de anti-bacteriële ingrediënten in dit product en het zorgt ervoor dat je droge haar weer gevoed wordt. Door de combinatie van ingrediënten in dit product zal de jeuk en gevoeligheid van je hoofdheid verminderen terwijl het wel zijn glans, lichtheid en vitaliteit behoudt.

Het gebruik van de Kérastase Spécifique Bain Dermo Calm wijst voor zich, maar we zullen het toch nog even uitleggen.

  1. Breng de shampoo aan op vochtig haar en masseer het goed in de hoofdhuid, lengtes en punten.
  2. Spoel de shampoo grondig uit.

Voor optimaal resultaat kun je ook de Kérastase Spécifique Masque Hydrant-Apaisant toevoegen aan de routine om je hoofdhuid te kalmeren. Dit product is ook verkrijgbaar bij ons in de salon.

Dit kun je doen als je een gevoelige hoofdhuid hebt

Stel nu dat je normaal tot vethaar hebt en ook te kampen hebt met een gevoelige hoofdhuid, dan raden wij graag de Kérastase Spécifique Bain Vital Dermo Calm shampoo aan. Deze shampoo vermindert onzuiverheden en ontstekingen. De shampoo bestaat uit verschillende reinigende en verzachtende ingrediënten die de hoofdhuid optimaal voeden en herstellen. Voor optimaal resultaat raden wij het masker aan dat wij eerder ook al genoemd hebben.

Wat kun je nog meer doen aan een gevoelige hoofdhuid?

  • Douche niet te warm maar gebruik bij voorkeur lauw tot warm water. Door te heet te douchen kan je huid geïrriteerd raken.
  • Wees zuinig met hitte gebruik. Door bijvoorbeeld te föhnen op de warme stand, kun je ongemakken veroorzaken. Föhn bij voorkeur op de koude stand en wanneer je wél voor warm kiest, föhn niet te lang.
  • Borstel je haar voorzichtig en gebruik het liefste een borstel gemaakt van natuurlijke materialen.

Wil je meer tips of zie je graag hoe het er bij ons in de salon aan toe gaat? Dan kun je ons volgen op Instagram.